Suosikit

Kaupunki tarjoaa monipuolista ohjattua liikuntaa keväällä 2023

JULKAISTU 9.1.2023, 11.11

2111_LPR Kaupunki_liikuntatoimi_sisaliikunta_hires-37.jpg

Lappeenrannan kaupungin liikuntaryhmien tavoitteena on lisätä kuntalaisten liikunnan harrastusta sekä tarjota terveyttä edistävää ja ylläpitävää liikuntaa.

Myö liiikutaa! on Lappeenrannan liikuntatoimen tavoite ympäri vuoden. Liikkeelle lähteminen tai sopivan lajin löytäminen ei ole kuitenkaan aina yksinkertaista, mutta lannistua ei kannata: kaupungin liikuntaneuvonta auttaa mielellään pääsemään alkuun.

Lappeenrannan kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Anna Seppänen kehottaa kaikkia tutustumaan kevään monipuoliseen ohjattuun liikuntaan.

– Aloitamme ryhmäliikuntatunnit 9.1. ja tarjonnasta kannattaa etsiä itselle mieluisa tapa liikkua. Kaupungin liikunta on helppoa ja kaikille sopivaa, Seppänen sanoo.

– Kaikki ryhmät löytyvät meidän nettisivultamme. Ilmoittautumista vaativiin ryhmiin voi vapaille paikoille ilmoittautua puhelimitse soittamalla liikunnanohjaajille.

Kertamaksulliseen liikuntaan, kuten kertamaksuvesijumppiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja siihen kannattaa tulla paikan päälle kokeilemaan. Samalla voi ohjaajalta sitten kysyä lisää erilaisista mahdollisuuksista.

– Liikuntaneuvonta auttaa pääsemään alkuun, jos ei tiedä mistä aloittaa, Seppänen sanoo.

– Liikuntaneuvontaan kannattaa varata aika puhelimitse, jos tarvitsee tukea liikunnan aloittamiseen ja sen lisäämiseksi osaksi omaa arkea. Toki juuri itselle parhaiten sopivista vaihtoehdoista voi myös keskustella puhelimessa, Seppänen selvittää.

Lappeenrannan liikuntatoimen liikkumisen edistämisen yksikön tavoitteena on lisätä kuntalaisten liikunnan harrastusta sekä tarjota terveyttä edistävää ja ylläpitävää liikuntaa kohtuulliseen hintaan. Kevään ryhmissä voi harrastaa muun muassa vesijumppaa, tanssiliikuntaa ja kehonhuoltoa. Tarjolla on myös kuntosaliharjoittelua.

  •  Liikunnanohjaajien ohjaamat terveysliikuntaryhmät on suunnattu kaikenikäisille kaupunkilaisille ja ovat matalan kynnyksen liikuntaryhmiä.
  •  Uudet pysytään pystyssä -ryhmät palvelevat asiakkaita, joilla on herännyt huoli kaatumisvaarasta. Tunnit sisältävät myös tietoiskuja teemoilla, joilla voidaan ehkäistä kaatumisia ikääntyessä. Tasapainoteema on mukana myös muissa ohjatuissa liikuntaryhmissämme.

Kaikki kevään liikuntatunnit löytyvät täältä.

Lisätiedot:

Liikuntapalvelupäällikkö Anna Seppänen
Lappeenrannan kaupunki
anna.seppanen(at)lappeenranta.fi tai. 040513 8140