Suosikit

Sammonlahden koulu siirtyy väistötiloihin rakennushankkeen ajaksi

JULKAISTU 1.4.2022, 11.57

Lasten ja nuorten lautakunta teki kokouksessaan 15.3.2022 päätöksen, että Sammonlahden koulu siirtyy väistötiloihin syksyn 2022 aikana ja Sammontalo rakennetaan valmiiksi yhdessä vaiheessa. Sammontalon hanketyöryhmä selvittää parhaillaan erilaisia väistötilaratkaisuja.

2203-Lpr-Kaupunki-Koulukuvaukset-Lauritsala-28.jpg

Sammontalo-hankkeessa on käynnistynyt marraskuussa 2021 kehitysvaihe, jonka aikana on ollut tarkoitus ratkaista myös Sammonlahden koululle rakentamisen aikana mahdollisesti tarvittavat väistötilat ja väistötilajakson pituus.

Kehitysvaiheessa tehtyjen selvitysten jälkeen on todettu, että koska uusi Sammontalon rakennus sijoittuu hyvin lähelle olevaa Sammonlahden koulua ja rakennetaan jopa osaksi sen päälle, on järkevintä, että Sammonlahden koulu siirtyy heti rakentamisen alkuvaiheessa väistötiloihin.

Kehitysvaiheen aikana on tutkittu mahdollisuutta myös vaiheittaiseen rakentamiseen, mikä mahdollistaisi nykyisen Sammonlahden koulun toiminnan jatkumisen paikallaan pidempään. Vaiheittaisesta toteutuksesta aiheutuisi kuitenkin huomattavat lisäkustannukset ja Sammontalon rakentamisaika pidentyisi vuodella. Edelleen koulu joutuisi toimimaan rakennustyömaiden ympäröimänä.

Sammontalon hanketyöryhmä selvittää erilaisia väistötilaratkaisuja:

a) Tarkastelussa on selvitetty kaupungin omien tilojen hyödyntäminen, mutta kaupungin omilla rakennuksilla asiaa ei voida ratkaista.

b) Toisena vaihtoehtona on tarkasteltu olemassa olevia tiloja ja muun muassa Family Centerin tilojen hyödyntämistä.

c) Kolmantena vaihtoehtona on selvitetty mahdollisuutta ratkaista väistötilaterve tilaelementtejä hyödyntäen.

d) Edelleen vaihtoehtona voi olla edellä mainittujen vaihtoehtojen yhdistelmä tai muu vaihtoehto.

 

Selvitys on kuitenkin kesken. Väistötilaratkaisusta tehdään erillinen päätös myöhemmin kevään 2022 aikana.

Tavoitteena on, että väistötilat ovat otettavissa käyttöön viimeistään syysloman 2022 jälkeen. Aikataulu kuitenkin tarkentuu kevään aikana.

Itse Sammontalon rakentaminen alkanee kesän 2022 aikana sen jälkeen, kun rakentamispäätös on tehty, hankkeelle on saatu rakennuslupa ja paikalla olevat vanhat päiväkoti- ja liikuntahallirakennukset on purettu.

Lisätiedot:

Toimitilajohtaja Katri Tolvanen, Lappeenrannan toimitilat Oy
puh. 040 5743 630
katri.tolvanen(at)lappeenranta.fi

Rakennuttajapäällikkö Pekka Talonpoika, Lappeenrannan Toimitilat Oy
puh 0400 668 760
pekka.talonpoika(at)lappeenranta.fi