Suosikit

Sammontalon rakennushankkeen aikatauluihin muutoksia – Sammonlahden koulu jatkaa nykyisissä tiloissaan kevääseen 2023

JULKAISTU 25.4.2022, 16.00

2111 Lpr Kaupunki Veteraanipäivä verkkopalvelu herokuvat4.png

Lappeenrannan Sammontalo-hankkeessa on ollut käynnissä marraskuussa 2021 alkanut kehitysvaihe hankkeen projektinjohtourakoitsijaksi valitun SRV Rakennus Oy:n kanssa.

Hankkeen kehitysvaiheen aikana on rakentamisen yleisessä kustannustasossa tapahtunut merkittäviä muutoksia, joista suurimpana Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan vaikutukset rakennusmateriaalien hintoihin sekä niiden saatavuuteen.

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n toimitilajohtaja Katri Tolvasen mukaan Sammontalon nykyisten suunnitelmien perusteella arvioitu toteutushinta on muodostumassa niin korkeaksi, että rakentamista ei voida käynnistää suunnitellussa aikataulussa kesällä 2022, kuten aiemmin on kaavailtu.

− Kehitysvaiheen työtä jatketaan edelleen ja suunnitelmia kehitetään siten, että rakennushanke saadaan asettumaan hyväksyttävään kustannustasoon. Tämä tulee siirtämään rakentamisen aloitusajankohtaa ja aikataulusta tiedotetaan, kun se tarkentuu. Rakentamispäätös tehtäneen alkusyksystä.

Sammonlahden koulu jatkaa toimintaansa nykyisissä tiloissaan kevääseen 2023.

− Sammonlahden vanhan päiväkodin ja liikuntahallin purkutöitä ei myöskään aloiteta vielä kesällä 2022.

− Koulun rakentamisenaikaisten väistötilojen toteutustavasta ja aikataulusta tiedotetaan, kun rakennushankkeen aikataulun sekä väistötilojen selvitystyö on edennyt pidemmälle, Tolvanen jatkaa.

Lappeenrannan kaupungin on tarkoitus järjestää 19.5.2022 yleinen ja kaikille avoin keskustelutilaisuus Sammontalo-hankkeesta. Tilaisuudesta tiedotetaan tarkemmin erikseen lähempänä sen järjestämisajankohtaa.

Lisätietoja:

Lappeenrannan Toimitilat Oy, toimitilajohtaja Katri Tolvanen, puh. 040 5743 630, katri.tolvanen(at)lappeenranta.fi

Lappeenrannan Toimitilat Oy, rakennuttajapäällikkö Pekka Talonpoika, puh 0400 668 760, pekka.talonpoika(at)lappeenranta.fi