Suosikit

Kesämäen koulu

Kesämäen koulu on noin 800 oppilaan yhtenäiskoulu. Koulussamme opiskelee oppilaita ensimmäisestä yhdeksänteen luokkaan.

Luokat 1–5 sijaitsevat koulun Lavolankadun yksikössä, kaupungin keskustan liepeillä olevalla luonnonmukaisella tontilla. Koulu koostuu viidestä rakennuksesta, jotka muodostavat aikaansa edustavan arkkitehtonisen rakennuskokonaisuuden, jota on aikojen saatossa peruskorjattu nykyaikaisen koulun tarpeisiin. Samassa pihapiirissä sijaitsevat myös päiväkoti ja Itä-Suomen koulun Lappeenrannan yksikkö.

Luokat 6–9 sijaitsevat tien toisella puolella Kapteeninkadun yksikössä. Alkuperäinen rakennus on vuodelta 1957, mutta täysin uusittu ja peruskorjattu koulurakennus on otettu käyttöön syksyllä 2021.

Lappeenrannan kaupungin englanninkieliset luokat opiskelevat Kesämäen koulussa. Koulu on myös yksi Suomen olympiakomitean hyväksymistä virallisista urheiluyläkouluista, jossa on urheiluluokat. Yleisopetuksen luokkien lisäksi koulussa on erityisopetuksen opetusryhmiä ja joustavan perusopetuksen JOPO-luokka, joissa oppilaat opiskelevat yksilöllistettyjen opetussuunnitelmien pohjalta.

Koulumme on iloinen, sporttinen, kansainvälinen ja oppilaita osallistava koulu. Pitkällä välitunnilla voi nähdä jalkapallo- ja sählymatseja koulun omalla urheilukentällä ja pihakaukaloissa tai oppilaiden järjestämää kahvilatoimintaa, bake salea. Käytävillä voi kuulla keskusteluja eri kielillä, erityisesti englanniksi. Opettajat ja oppilaat suunnittelevat yhdessä muun muassa erilaisia tapahtumia ja teemapäiviä, jotka tuovat vaihtelua arkiseen työskentelyyn. Käytännön koulutyössä Kesämäen koulussa arvostetaan hyviä tapoja ja fiksua käyttäytymistä. Koulumme uuden opetussuunnitelman mukaan oppilaita ohjataan oivaltamaan itse ja yhdessä. Kaupungin keskusta on lähellä, mikä mahdollistaa yhteistyön ympärillä olevien tahojen kanssa ja keskustan liikuntapaikkojen käytön.

Kesämäen koulu Instagramissa

...
Instagram 4.6.2022
Tästä kesä voi alkaa 🎵🎶 Ysiluokkalaisilla peruskoulu ohi!
Kesämäen koulu
...
Instagram 4.6.2022
Kevätjuhla ja todistusten jako kesäteatterilla. Hyvää kesää kaikille. ☀️
Kesämäen koulu
...
Instagram 30.5.2022
Lukuvuoden viimeisellä viikolla köksä on siirtynyt ulkotiloihin, ja 7C piti lettukestejä koulun pihalla. Nam!
Kesämäen koulu
...
Instagram 18.5.2022
Kesämäen taitaja-joukkue "Muumilaakson tarinat" pääsi semifinaaleihin Porin kilpailussa. #taitaja2022
Kesämäen koulu
...
Instagram 17.5.2022
Jori, Emma ja Tito voittivat Lappeenrannan koulujen välisen Biljardin 9-pallon mestaruuden. Kiireiltään Tito ei ennättänyt kuvaan. Onnittelut voittajille!🎱🏆
Kesämäen koulu
...
Instagram 17.5.2022
Taitajat Porissa valmiina kisaan.
Kesämäen koulu
...
Instagram 12.5.2022
Koulujen väliset maastopyöräkilpailut Kimpisessä. Kesämäen koulun Oliver Okko sijoittui hienosti hopealle. #lappeenrannanpyöräilijät järjesti hienon tapahtuman.
Kesämäen koulu
...
Instagram 10.5.2022
Ekoaseammuntaa. Viime viikolla koulullamme vierailivat Etelä-Karjalan Urheilun ohjaajat Lasse Heiskanen ja Onni Toivanen esittelemässä uutta lajia. Mukana mm. 7GK.🎯
Kesämäen koulu
...
Instagram 6.5.2022
Kuvassa 9-lk tyttöjen ⚽ joukkue, joka sijoittui koulujen välisissä kisoissa hienosti 🥈 hopealle. Hyvä Kesämäki.
Kesämäen koulu
...
Instagram 6.5.2022
#rakabananer Esiintyi kesämäen koululla. Ruotsinkieli eläväksi.
Kesämäen koulu
...
Instagram 27.4.2022
9 Lk valinnaiskuviksessa keramiikkaa eli savitöitä.
Kesämäen koulu
...
Instagram 22.4.2022
Vesikin kiehuu. Ulkoministeriön blogi kertoo: “Oreallan kyläkoulua Guyanassa ei ole sähköistetty. Aurinkokeitin toimii polttolasin tavoin ja sen avulla voidaan paistaa ruokaa tai keittää vettä. "
Kesämäen koulu
...
Instagram 22.4.2022
💀-säde? 😱 ☀ voimaa.
Kesämäen koulu
...
Instagram 5.4.2022
Oppilaiden biljardikisa alkaa.
Kesämäen koulu
...
Instagram 4.4.2022
Aprillipäivän jekkuja 1.4.2022
Kesämäen koulu
...
Instagram 31.3.2022
Neutralointitutkimuksia kemian 8u:n tunneilla. #kemia
Kesämäen koulu