Suosikit

Varhaiskasvatus

Alle kouluikäisten lasten vanhemmilla on lakiin perustuva oikeus valita lasten hoidon järjestämisessä seuraavien vaihtoehtojen välillä:

  • lapset hoidetaan kotona. Jos perheessä on alle 3-vuotias lapsi, voi perhe saada kotihoidon tukea.
  • kunnan järjestämä varhaiskasvatuspaikka
  • järjestää varhaiskasvatus yksityisen hoidon tuella tai palvelusetelillä 

Kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden

Jätä kunnalliseen varhaiskasvatukseen hakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta. Mikäli tarve kuitenkin johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä alkamisajankohta ole ennakoitavissa, hae varhaiskasvatuspaikkaa niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa aikaisemmin kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Hae hoitopaikkaa Lappeenrannan kaupungin verkkoasioinnin kautta.

Palveluohjaaja neuvoo

Varhaiskasvatuksen palveluohjaaja antaa vanhemmille tietoa kaikista Lappeenrannan kaupungin järjestämistä varhaiskasvatuspalveluista. Huoltajat voivat kysyä neuvoa jo ennen hakemuksen tekoa. Palveluohjaaja pohtii yhdessä perheen kanssa millainen varhaiskasvatuspalvelu olisi juuri sillä hetkellä lapsen ja perheen tarpeiden mukainen. 

Palveluohjaaja vastaanottaa ja käsittelee kaikki uudet varhaiskasvatushakemukset, joilla haetaan paikkaa päiväkodista tai perhepäivähoidosta. Niiden hakemusten osalta, jotka jätetään keväällä ja varhaiskasvatuspaikan tarve on elo-lokakuussa, yhteyttä ottaa päiväkodin johtaja tai perhepäivähoidon ohjaaja noin kuukausi ennen paikkatarpeen alkamista. Hänen kanssaan sovitaan tutustumisesta ja muista käytännön järjestelyistä.

Maksuasioissa perheitä neuvovat edelleen asiakasmaksusihteerit.

Palveluohjaajaan voit ottaa yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostitse:
puh. 040 621 2488
sähköposti: palveluohjausvaka(at)edu.lappeenranta.fi

Yksityisten päiväkotien (Touhula Tirilä, Touhula Lappeenrannan kampus, Tirikan päiväkoti, Steinerpäiväkoti Tontuntupa, päiväkoti Omenapuu ja Pilke Kuutti ja Pilke Norppa) asioissa neuvoo yksityisten päiväkotien ohjaaja Anu Lindgren-Kilpiä, puh. 0405234524.

Yritykset - Palvelusetelipalvelujen tuottajaksi hakeutuminen
Tukipalvelut varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa