Suosikit

Lappeenrannan museot tallentavat, tutkivat ja esittelevät historiaa ja taidetta linnoituksesta, kaupungista ja maakunnista.  

Lappeenrannan museoihin kuuluu neljä museokohdetta. Vanhoissa sotilasrakennuksissa Lappeenrannan linnoituksella toimivat Etelä-Karjalan museo, Lappeenrannan taidemuseo ja Ratsuväkimuseo. Wolkoffin talomuseo sijaitsee Kauppakadulla. Museokohteissa esillä olevien perusnäyttelyiden ohella museot järjestävät erilaisia vaihtuvia näyttelyitä ja yleisötapahtumia.  

Lappeenrannan museot on alueellinen vastuumuseo, joka huolehtii kulttuuriympäristötyön ja alueellisen museotoiminnan kehittämisestä Etelä-Karjalan alueella, ja taidemuseotyön osalta myös Kymenlaaksossa.  

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa ja lue kuulumisiamme blogeista!

Museoperjantaita vietetään linnoituksen museoissa (Lappeenrannan taidemuso, Etelä-Karjalan museo, Ratsuväkimuseo) talvikaudella joka kuukauden ensimmäinen perjantai. Museoperjantaisin näyttelyt ovat avoinna klo 11-17 ja museoihin on vapaa sisäänpääsy.

Seuraavat museoperjantait järjestetään

2.12.2022

6.1.2023

3.2.2023 (Lappeenrannan taidemuseo suljettu näyttelynvaihdon vuoksi)

4.3.2023

14.4.2023 (Etelä-Karjalan museo suljettu näyttelynvaihdon vuoksi)

5.5.2023

 

Marraskuun viimeisenä sunnuntaina 27.11. vietettävänä ensimmäisenä adventtina Lappeenrannan Linnoitusta valaisevat jouluvalojen lisäksi Kristiinankadulle sytytettävät kynttilät.


Linnoituksen adventti on museoiden, käsityömyymälöiden ja kahviloiden yhteinen perinne, joulunodotuksen tunnelmallinen hetki Lappeenrannan vanhan kaupungin pääkadulla.


Kynttilän sytyttäminen kuuluu perinteeseen


Monivuotisen tavan mukaan Linnoituksen toimijat sytyttävät kynttilät valaisemaan ensimmäisen adventin iltaa. Kynttilät sytytetään Kristiinankadulla klo 15.


Myös Linnoituksen-kävijöitä kannustetaan perinteen äärelle. Ihmiset voivat tuoda mukanaan oman kynttilänsä ja sytyttää sen Kristiinankadulle muiden kynttilöiden joukkoon.


Ohjelmassa on myös joulumielen julistus


Linnoituksessa on aloitettu jouluvalmistelut havuin sekä joulukuusin ja -valoin. Ensimmäisen adventin kunniaksi käsityömyymälät, kahvilat ja museot ovat jouluasuissaan.  


Linnoituksen adventtiin kuuluu myös joulumielen julistus. Joulumieli julistetaan Lappeenrannan taidemuseon edessä osana adventin viettoa klo 16. 


Käsityöpuodit, kahvilat, museot ja museokaupat palvelevat 


Majurskan talon kahvila ja puodit palvelevat sunnuntaina klo 17 asti. Lappeenrannan taidemuseo ja Etelä-Karjalan museo ovat avoinna normaalien talviaukioloaikojen mukaan klo 11–17.


Taidemuseossa on esillä näyttely Anne Tompuri. Etelä-Karjalan museossa voi tutustua Esihistoriallisten asenteiden museo -näyttelyyn, ja myös uudistuvan perusnäyttelyn Raja-teeman Viipuri-osio on avoinna yleisölle.