Suosikit

Kesätyöseteli

Käsi ojentaa keltaista kesätyöseteliä toista kättä kohti.

Lappeenrannan kaupunki ja OP Etelä-Karjala tukevat nuorten työllistymistä kesällä 2022 jakamalla kesätyöseteleitä 2005-2007 syntyneille sekä 1993-2004 syntyneille lappeenrantalaisille nuorille. Seteleitä on jaossa kaiken kaikkiaan 370 kappaletta. Kaupunki tukee nuorten työllistymistä 300 setelillä ja OP Etelä-Karjala 70 setelillä. OP Etelä-Karjala tukee lisäksi taipalsaarelaisten vuonna 2005-2007 syntyneiden nuorten kesätyöllistymistä 15 setelillä. Kesätyösetelin arvo on 300 euroa (alv. 0 %).

Nuoren tulee työllistyä Lappeenrannassa toimivalle työnantajalle (yritys, yhdistys, säätiö).Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö, eikä seteliä voi käyttää kaupungin omiin työpaikkoihin. Seteleitä annetaan maksimissaan 5 kpl/y-tunnus ja 1 kpl/nuori. 

Nuori, joka on syntynyt 2005-2007 välisenä aikana, voi työskennellä 5.6.-10.8.2022 välisenä aikana. 1993-2004 välillä syntyneet voivat työskennellä 1.5.-30.8.2022 välillä. 

Ohjaamo Lappeenranta auttaa sekä nuoria että työnantajia setelin myöntämiseen ja käytäntöihin liittyvissä asioissa.

Kesätyöseteli 2022, mikä se on ja kenelle?

 • Kesätyöseteli 2022 on Lappeenrannan kaupungin ja OP Etelä-Karjalan jakama avustus, jonka tarkoituksena on sekä helpottaa nuoren työllistymistä että auttaa työnantajaa palkkakustannuksissa. Setelillä siis katetaan osa nuoren palkasta.
 • Setelin arvo on 300 euroa (alv. 0%) ja työnantaja laskuttaa setelin Lappeenrannan kaupungilta nuoren työsuhteen päätyttyä
 • Kesätyöseteleitä jaetaan tänä vuonna 2005-2007 syntyneille lappeenrantalaisille nuorille 300 kappaletta, vuonna 1993-2004 syntyneille lappeenrantalaisille nuorille aikuisille 70 kappaletta ja vuonna 2005-2007 syntyneille taipalsaarelaisille nuorille 15 kappaletta.

Ohjeet

Nuori, toimi näin

 • Selvitä itse mahdollisia kesätyöpaikkoja erilaisilta työnhakusivustoilta. Kannattaa käydä katsomassa ainakin kesaksiduuniin.fi, jolta löydät kohdennetusti tämän alueen kesätyöpaikat. Lisäksi kannattaa katsoa duunitori.fi ja monster.fi Voit käydä kysymässä työpaikkoja myös henkilökohtaisesti. Kerro työnantajille kesätyöseteli mahdollisuudesta.
 • Tämän sivun alalaidasta löydät listauksen yrityksistä, jotka ovat aikaisempina kesinä ottaneet kesätyösetelillä töihin. Vinkkejä mahdollisista työpaikoista voit myös kysyä Ohjaamosta. Onnea työnhakuun! 
 • Kun olette sopineet kesätyöpaikasta työnantajan kanssa, täytä yhdessä työnantajan kanssa sähköinen kesätyösetelihakemus. Samalla hakemuksella haetaan sekä Lappeenrannan että Taipalsaaren kesätyösetelit.
 • Kesätyösetelit myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Sinulla tulee olla työpaikka sovittuna, kun seteliä haetaan. Seteleitä ei voi varata. Hakemus aukeaa 1.2.2022. Kun Ohjaamo on käsitellyt hakemuksesi, saat setelin sähköpostiisi. Seteli lähetetään myös työnantajan sähköpostiin.
 • Tee lisäksi virallinen työsopimus työnantajasi kanssa. Kesätyösetelihakemus ei ole työsopimus.

 • Kertaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet alempana olevasta Vinkkejä kesätöihin- kohdasta.

 

Työnantaja, toimi näin

 • Täytä nuoren kanssa sähköinen hakemus. Saat kesätyösetelin tiedot sähköpostiisi, kun hakemus on käsitelty.
 • Tehkää nuorelle erillinen työsopimus.
 • Työntekijälle maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Ellei työehtosopimusta ole, palkan tulee olla vähintään 450 € kymmeneltä työpäivältä/60h.
 • Työnantajalle kuuluvista velvoitteista (tapaturmavakuutukset, sosiaaliturvamaksut yms.) vastaa työnantajana toimiva yritys/yhdistys/järjestö.

 • Nuorelle annetaan tehdystä työstä kirjallinen työtodistus.
 • yrityksellä ei saa olla työllistymisen esteitä (lomautuksia yms.)

 

Mikäli suunniteltu työsuhde jää toteutumatta, toimitathan tiedon tästä viipymättä Ohjaamo Lappeenrantaan Nina Laineelle, puhelin 0405041946, nina.laine@lappeenranta.fi